Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Ντέλια Τζιογκίδου M.Sc., συστημική ψυχολόγος & coach.

Επικεντρώνω τον επαγγελματισμό μου, την ενσυναίσθηση μου και το σεβασμό μου στα ταλέντα, την έμπνευση και τις ικανότητες που έχει κάθε γυναίκα για να κάνει τις επιλογές, τις μεταβάσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται για να αποκτήσει σαφήνεια στο έργο της ζωής της.

Με σπουδές Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική ξεκίνησα να εργάζομαι στον τομέα της απεξάρτησης με εθισμένους και τις οικογένειες τους αρχικά ως θεραπεύτρια. Ολοκλήρωσα την πορεία μου στο χώρο της απεξάρτησης ως επιστημονική και διοικητική υπεύθυνη στις μονάδες όλης της περιφέρειας, μετά από 17 χρόνια.  

 Η δουλειά μου ξεκίνησε σαν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και εξελίχθηκε στο πάθος μου. Έμαθα να αναγνωρίζω, να ενθαρρύνω και να επιβραβεύω τη δύναμη της αλλαγής που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο.

Πάντα ένιωθα έντονα την επιθυμία για εξέλιξη ως θεραπεύτρια. Εμπλούτισα τις θεραπευτικές μου γνώσεις μέσα από πολλαπλές εκπαιδεύσεις μεταξύ άλλων στη συστημική θεραπεία και στη δυναμική των ομάδων, ανέπτυξα την αντίληψη μου, έβαλα μεγαλύτερους στόχους από αυτούς που νόμιζα ότι μπορώ να καταφέρω, τους πέτυχα και στην πορεία ανακάλυψα και καλλιέργησα ικανότητες που δεν ήξερα ότι έχω.

Η προσωπική μου εμπειρία με τη διαδικασία του coaching με οδήγησε στην ανακάλυψη του γοητευτικού αυτού κόσμου. Με κέρδισε η αποτελεσματικότητα της προσέγγισης, η αμεσότητα των τεχνικών και η ανεμπόδιστη αλλαγή στον τρόπο σκέψης μου στη διαχείριση μίας κατάστασης που μέχρι τότε φάνταζε τελματωμένη.

Η μετάβαση μου

Για πολλά χρόνια η δουλειά μου ήταν το πιο σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μου και η αφοσίωση μου σε αυτήν ήταν αδιαπραγμάτευτη. Τα τελευταία χρόνια η πίεση αυξήθηκε, οι πόροι μειώθηκαν, οι εξωτερικές συνθήκες άρχισαν να αλλάζουν το χαρακτήρα της εργασίας και τη φιλοσοφία που υποστήριζα με πάθος για σχεδόν 20 χρόνια.

Προσπαθώντας να διαχειριστώ το έντονο στρες και την αίσθηση αποπροσανατολισμού που ένιωθα για την πορεία της καριέρας μου, μαζί με το coaching ανακάλυψα το mindfulness.

Κατάφερα να ηρεμήσω το μυαλό μου, πήρα λίγη απόσταση από την πιεστική καθημερινότητα της δουλειάς μου και παρατήρησα ότι το ενδιαφέρον μου ως θεραπεύτριας στρεφόταν έντονα πια προς την κατεύθυνση του coaching. Τότε λοιπόν συνειδητοποίησα ότι η πορεία μου στον τομέα της απεξάρτησης ολοκληρώθηκε.

"Έψαξα για να αναγνωρίσω το νέο μου σκοπό, να καταλάβω τι με ικανοποιεί και έβαλα τα θεμέλια για την αλλαγή στην καριέρα μου που θα μου επέτρεπε να ευδοκιμήσω πραγματικά."

"Δημιούργησα την αλλαγή που χρειαζόμουν για να συνεχίσω την πορεία μου"

Έθεσα στόχους που με συναρπάζουν, για να ζήσω μια πραγματικότητα με περισσότερη ελευθερία, περισσότερες ευκαιρίες και με μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Που βρίσκομαι σήμερα;

Επιπλέον της εμπειρίας μου και των γνώσεων μου ως συστημική ψυχολόγος είμαι πιστοποιημένη Coach Practitioner, NLP Master Practitioner και έχω εκπαιδευτεί στη μείωση άγχους μέσω του Mindfulness (Mindfulness Based Stress Reduction MBSR).

Σήμερα ως ψυχολόγος και coach επικεντρώνω τον επαγγελματισμό μου, την ενσυναίσθηση μου και το σεβασμό μου στα ταλέντα, την έμπνευση και τις ικανότητες που έχει κάθε γυναίκα για να κάνει τις επιλογές, τις μεταβάσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται για να αποκτήσει σαφήνεια στο έργο της ζωής της.

"Προωθώ την ελευθερία κάθε γυναίκας να σκέφτεται και τη δύναμη της να ενεργεί μέσα από το συνδυασμό ψυχολογίας και coaching."

Η φιλοσοφια μου

Αποστολή μου είναι να ενδυναμώσω κάθε γυναίκα να αγαπήσει τον εαυτό της και να ανακαλύψει τον τρόπο να ζει τη ζωή που επιθυμεί.

Δουλευω με γνωμονα τις παρακατω αξιες

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Η κατάκτηση της ισορροπίας στη ζωή, μας επιτρέπει να εστιάζουμε σε ότι είναι σημαντικό για εμάς και να το απολαμβάνουμε

ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κάθε εμπειρία μας προσφέρει χρήσιμες γνώσεις που μπορούν να ενισχύσουν τη θετική αντίληψη και στάση για τον εαυτό μας, για την καθημερινότητα μας και για τη ζωή μας

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

Συναντώ κάθε γυναίκα με ενσυναίσθηση για την πραγματικότητα, τον εσωτερικό της κόσμο και τις σχέσεις της 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Υποδέχομαι κάθε άνθρωπο με σεβασμό στις ανάγκες του και εκτίμηση στην εμπιστοσύνη που μου δείχνει.

"Εστιάζουμε μαζί στη λύση και δουλεύουμε με σκοπό την επιτυχία"

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΗ

Χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως τα Cookies, για την ανάλυση επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας, έτσι ώστε να προσφέρουμε κατάλληλο περιεχόμενο και αποτελεσματική πλοήγηση.