Οι άξονες της δουλειάς μου

Το όραμα μου είναι η ενδυνάμωση και η κατάκτηση της αυτονομίας κάθε γυναίκας.

Δουλεύω με γυναίκες αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει εφαρμόζοντας μία συστημική προσέγγιση στο coaching που επιτρέπει στο άτομο να στρέψει τη ματιά του πέρα από τον εαυτό του και τις ανάγκες του και στις κρυμμένες δυναμικές των συστημάτων στα οποία ανήκει για να διευρύνει τις επιλογές του και να βρει μία νέα ισορροπία.

Για να ενισχύσω τον ολιστικό χαρακτήρα της δουλειάς μου εισάγω επιπλέον το υπόβαθρο της κατανόησης των τρόπων που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, σκεφτόμαστε, επικοινωνούμε και συμπεριφερόμαστε που προσφέρει τo NLP.  Έχοντας αυτήν την ευρεία εκπαίδευση και προοπτική, μπορώ να σε βοηθήσω να κατανοήσεις και να κυριαρχήσεις στις πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά που σε εμποδίζουν να πετύχεις τους πιο σημαντικούς στόχους σου.

Παρακάτω μπορείς να μάθεις περισσότερα για τους 3 άξονες της δουλειάς μου.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

Είναι η θεραπευτική προσέγγιση που υποστηρίζει τον άνθρωπο για να επεξεργαστεί θέματα που τον απασχολούν μέσα και σε συνεργασία με τα συστήματα στα οποία έχει επιλέξει να ζει. Παραδείγματα συστημάτων είναι η οικογένεια, μία σχολική τάξη, το εργασιακό περιβάλλον.  Κάθε αλλαγή σε κάποιο στοιχείο του συστήματος επιφέρει αλλαγές σε ολόκληρο το σύστημα.

LIFE COACHING

Είναι μία ολιστική προσέγγιση που εξετάζει το παρόν και θέτει στόχους για ένα επιτυχημένο μέλλον. Πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία κινητοποίησης και συνεχούς υποστήριξης προς την αποσαφήνιση και κατάκτηση ενός στόχου, μέσω της δημιουργίας ενός ξεκάθαρου σχεδίου δράσης αναγνωρίζοντας και ενισχύοντας τις δεξιότητες του ατόμου.

NLP

Το NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) είναι η μελέτη του τρόπου με τον οποίον προσλαμβάνουμε, καταγράφουμε και κωδικοποιούμε τις εμπειρίες μας κατασκευάζοντας την πραγματικότητα “μας”.  Επιπλέον η προσέγγιση αφορά την μελέτη της γλώσσας που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε τη δική μας αντίληψη της πραγματικότητας αλλά και για να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με τους άλλους και πρωτίστως με τον εαυτό μας.  Τέλος το στοιχείο του προγραμματισμού αναφέρεται στην αναγνώριση των μοτίβων σκέψης και συμπεριφοράς που χρησιμοποιούμε για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όταν κάποια μοτίβα μας εμποδίζουν αντί να μας εξυπηρετούν, το NLP μας δίνει τα εργαλεία για να τα αντικαταστήσουμε με άλλα πιο αποτελεσματικά.

"Πίσω από κάθε εμπόδιο, υπάρχει μία ευκαιρία. Μέσω του coaching θα σε βοηθήσω να βρεις τη δύναμη σου και να την εκφράσεις για να αναγνωρίσεις και να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες στη ζωή σου"

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Coaching είναι μία στοχευμένη, διαδραστική διαδικασία σχεδιασμένη να σε διευκολύνει να κάνεις αλλαγές και να παρουσιάσεις αποτελέσματα. Μέσα από τη συνεργασία μας θα σε ενθαρρύνω να ανακαλύψεις πώς να προχωρήσεις σε θετικές αλλαγές στη ζωή σου με βάση τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες σου.

Σε κάθε συνάντηση καλείσαι να ορίσεις το δικό σου στόχο ενώ θα εξετάζουμε μαζί όλους τους πιθανούς τρόπους επίτευξης του, χρησιμοποιώντας τεχνικές και εργαλεία για να ανακαλύψουμε επιλογές που δεν είχες σκεφτεί ποτέ πριν.
Εξετάζουμε τακτικά τη γενική πρόοδο και αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες.

Θα σε βοηθώ να παραμένεις εστιασμένη στην πορεία σου και θα σου αναθέτω περιστασιακά καθήκοντα για να εργαστείς εκτός των συναντήσεων.

Δεν θα αναγκαστείς ποτέ να λάβεις αποφάσεις με τις οποίες δεν αισθάνεσαι άνετα και όλες οι συναντήσεις είναι εμπιστευτικές, επιτρέποντάς σου να εξερευνήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου σε έναν ασφαλή χώρο.

Για να επωφεληθείς από το Coaching, είναι χρήσιμη μια θετική στάση απέναντι στην επίτευξη του στόχου σου. Βοηθάει τη διαδικασία αν είσαι εντελώς ανοιχτή, ειλικρινής και εμπιστευτείς τη σχέση που δημιουργείται με την coach.

Χρειάζεται να διαθέσεις λίγο από το χρόνο σου και να δεσμευτείς για να ολοκληρώσεις τα βήματα και τις ενέργειες που θα ορίζουμε στο τέλος κάθε συνεδρίας. Αυτές οι ενέργειες θα σε φέρνουν πιο κοντά στον τελικό σου στόχο. Το επίπεδο δέσμευσης σου θα επηρεάσει άμεσα την ταχύτητα και το βαθμό στον οποίο θα επιτευχθούν οι στόχοι σου. Για να σε βοηθήσω με όλα αυτά, θα βρίσκομαι δίπλα σου και θα σου παρέχω απεριόριστη κινητοποίηση, υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Οι συναντήσεις γίνονται σε κλίμα εμπιστευτικότητας. Ότι λέγεται στις συναντήσεις μας παραμένει στις συναντήσεις μας.

Κατανοώ πλήρως την αξία της εμπιστοσύνης σου και λαμβάνω κάθε προφύλαξη για να την προστατεύσω. Θα σου παρέχω μια λεπτομερή περιγραφή του δεοντολογικού κώδικα που διέπει κάθε σχέση coach – πελάτη. Αυτό το έγγραφο θέτει τα πρότυπα του τρόπου εργασίας μου και επιπλέον περιγράφει το είδος της δέσμευσης μου προς εσένα και την πρόοδο σου.

Τα προγράμματα 90 day coaching και 60 day coaching είναι σχεδιασμένα για να σε βοηθήσουν να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρά ταύτα το χρονικό πλαίσιο πραγματοποίησης των συναντήσεων μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων: τους στόχους σου, τη δέσμευση σου και το πόσο ανοιχτή προς την αλλαγή είσαι, την ικανότητα σου για ενδοσκόπηση, τις περιστάσεις, το πόσο γρήγορα και προσεκτικά ολοκληρώνεις τις εργασίες στο σπίτι και άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Σχεδιασμένο για αυτές τις περιπτώσεις είναι το on demand coaching. Μπορείς κάνεις όσες συναντήσεις  coaching έχεις ανάγκη. Καθώς υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης online συναντήσεων μπορείς να τις εντάξεις πιο εύκολα στο πρόγραμμά σου.

Μερικοί άνθρωποι συνεργάζονται με έναν coach μία φορά κάθε λίγους μήνες, μερικοί άνθρωποι κάνουν μια συνάντηση μία φορά την εβδομάδα. Εναπόκειται αποκλειστικά σε εσένα να ανακαλύψεις το είδος της συνεργασίας μέσω της οποίας θα επιτύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα καλύψεις τις ανάγκες σου.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα από το 2019 λόγω του COVID-19 καθιέρωσαν τις online συναντήσεις έτσι ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς.

Επιπλέον οι αποστάσεις εκμηδενίζονται διευκολύνοντας την εγκατάσταση της διαδικασίας coaching ακόμη και αν κατοικούμε σε διαφορετικά μέρη της χώρας ή του κόσμου.

Τέλος οι online συναντήσεις απαιτούν λιγότερη προσπάθεια για να ενταχθούν στο καθημερινό πρόγραμμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας σχετικά ήσυχος χώρος για να είσαι χαλαρή και διαθέσιμη να συγκεντρωθείς στη συζήτηση μας την ώρα της συνάντησης. Από την άλλη σε κάποιες περιπτώσεις αυτή μπορεί να είναι και η δυσκολία αυτού του είδους συνάντησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι online συναντήσεις μπορούν να συνδυαστούν ή να αντικατασταθούν από τις walk and talk ή και από τις δια ζώσης συναντήσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σχετικά με τη μετάδοση του COVID-19

Οι διαφορές μεταξύ της διαδικασίας του coaching και της ψυχοθεραπείας είναι:

Ο coach επικεντρώνεται στο μέλλον. Ο ψυχοθεραπευτής επικεντρώνεται στο παρελθόν.
Ο coach επικεντρώνεται στο έργο του με βάση την πεποίθηση ότι οι πελάτες είναι υγιείς. Ο ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο που βασίζεται στην παθολογία και την ασθένεια.
Ο coach δουλεύει με το συνειδητό μέρος του μυαλού. Ο ψυχοθεραπευτής δουλεύει κυρίως με το ασυνείδητο μέρος του μυαλό.
Η συνεργασία με έναν coach συχνά έχει ορισμένα χρονικά περιθώρια με στόχο συγκεκριμένες επιθυμητές συμπεριφορικές αλλαγές. Η δουλειά με έναν ψυχοθεραπευτή συνήθως δεν έχει συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την «κατανόηση».

Υπάρχουν όμως και ομοιότητες μεταξύ της διαδικασίας του coaching και της ψυχοθεραπείας. Αυτές είναι:

O coach και ο ψυχοθεραπευτής κάνουν ερωτήσεις που μερικές φορές απαιτούν αρκετή σκέψη και γενναιότητα ψυχής από τον πελάτη.
Ούτε ο coach ούτε ο ψυχοθεραπευτής θα συμβουλέψει, αλλά θα ακούσουν προσεκτικά όσα λες και θα ενισχύσουν περαιτέρω τη συνομιλία με στοχευμένες ερωτήσεις.
Και με τις δύο διαδικασίες μπορείς να πραγματοποιήσεις συγκεκριμένες αλλαγές στη συναισθηματική κατάσταση και στη ζωή σου.
Και οι δύο διαδικασίες μπορούν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τις περιοριστικές πεποιθήσεις ή συμπεριφορές που προκαλούνται από σκέψεις και συναισθήματα τα οποία μπορεί να γνωρίζεις ή όχι ότι τα έχεις.
Και οι δύο διαδικασίες σε βοηθούν να αλλάξεις και να βελτιωθείς αλλά και να κατανοήσεις και να αποδεχτείς τα συναισθήματα σου.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΗ

Χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως τα Cookies, για την ανάλυση επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας, έτσι ώστε να προσφέρουμε κατάλληλο περιεχόμενο και αποτελεσματική πλοήγηση.